Kesäkuun toisessa TOKO kisassa tuli luokkavoitto ja ykköstulos Eka on nyt TK 1. Kesäkuu käytiin oman seuran erikoistreeneissä, jossa pienryhmä  max. 5 koiraa keskittyi yhtenä iltana ruutu, yhtenä kaukot, yhtenä ohjattu nouto.
Ohjattu nouto opetellaan ensin kosketusalustoilla.  Jossa Eka juoksee kahden alustan väliä ensin  itsenäisesti kokemaan ja kosketusta naksulla  palkaten. Sen jälkeen  käsiohjauksella lähetetään alustalle.

Kaukojen osalla ilmeni että Ekan kanssa täytyy tehdä luopumisharjoituksia. Se tekee kauniilla hissiliikkellä istu-maahan siirtymät, mutta etäisyyden ottaminen on vaikeaa. Eka etenee tkapalkkauksesta huolimatta jos etäisyys on pitempi kuin metri.  Nameilla on tehty luopumisharjoitusta siten että kun Eka lakkaa tavoittelemasta kädessä olevaa namia se saa sen.'

Eilen olimme agility treeneissä  kuukauden tauon jälkeen. Eka jonottaa omaa treeniryhmää ja nyt se pääsi Salkan sijalle harjoituksiin. Ongelmaksi osottautui muuri  -koira hyppää yli mutta koskettaa palasia takajaloilla eli ponnistaa siitä hieman. Palat eivät lennä mutta rapsahdus kuuluu. Ylimäräinen , keppi yms ei tuonnut ratkaisua ongelmaan. Ekalla on hurja vauhti, mutta vähäisestä harjoittelusta johtuen se tarvitsee lisää itseluottamusta   ja  varmuutta . joka tulee treenaamisen kautta.