Liekö Eka niin painavaa asiaa, että serveri kaatui..maanataina ja eilisen päivän  kokemukset kirjautuvat vasta nyt.
Eka jäi Salkan kanssa kahteenpekkaan, eri puolille porttia toki, kun kävin ruokakaupassa. Toinen yksinolo hetki oli iltamyöhällä kun Salkan kanssa tehtiin pitkä lenkki. Väsynyt pentu nukkui kiltisti.
Illalla kytkin pennun hihnaan ja vietiin yhdessä roskapussi roskakatokseen.
Eka ei huomannut hihnaa lainkaan  outoa ympäristöä ihmetelessään.

Asun yksikerroksisessa rivitalossa ja takapihana on n. 100 m2 aidattu pikkupuutarha kaksine omenapuineen, marja- ja koristepensaineen sekä kukkapenkkeineen. Eka juoksi onnellisena norjanangervojen  alta ja mylläsi lumessa.

Minulla on laudanpätkä joka on 5 cm korkea. Laitoin sen oviaukkoon hyppyesteeksi. Harjoittelimme  hyppyä. 5 toistoa siten että anna hoppa käskyn heitän teddytiikerin. Ekalle se on hauska leikki.
Ekan maltti on jo kasvanut. Pentu malttaa jo odottaa tassut maassa ja istuen ruokakuppia, se on oivaltanut idean.
Kuinka helposti tuollaisen natiaisen opettaakaan tavoittelemaan palkkaa pomppien, kun ei tiedosta ja malta odottaa että tassut ovat maassa. Keskeinen harjoittelukriteeri on seuraavat ajat malttaminen. Sekä itse että koira, jotta namu tulee oikealla hetkellä ja jotta maltan kumartua nopeasti riittävän alas.
Harjoittelemme myös rauhoittumista: kesken leikin lopetan ja käyn passiiviseksi.Kun pentu rauhoittuu käytän vihjesanaa rauha. Pienen hetken kuluttua leikki voi jatkua.